trans

Fotoosjetljivi lak

Lak koji mijenja boju sa svjetlom
Oni su jedinstveni i eksperimentalni proizvodi koji Cromas odlučila commercilize zbog velike potražnje. Prvi fotoosjetljivi pigmenti se koriste industrijski u leće naočala u cilju smanjenja intenziteta svjetlosti sa sunca.
U sektoru od lakova te se koriste za ukrase veliki učinak, ali pogotovo privremena, jer su pigmenti nemaju visoku otpornost na izravnom suncu, u kojoj ste dobili veću promjenu. Promjena može biti prisiljeni za interijer sa svjetlom drva ili drugog UV izvora.
Idući od unutarnje na vanjsku promjenu boje na foto laka je ukupno preko 1-3 sekundi, ovisno o tome koliko svjetla je prisutan i potpuno reverzibilne unutar 5-15 sekundi.
Od velikog učinka za eksponata, izložbeni štandovi, namještaj i predmete u kojima, na primjer pojaviti napise ili logotipe prvi nevidljive u svjetlosti, a zatim čarobno u prvom planu.
Boje li vidjeli u zatvorenom prostoru pod neonskim svjetlom pojaviti u biti bezbojan, s jakim promjenama koje bi mogle biti pogođene pozadine u boji ili ne, najveća promjena je postignut, međutim, s bijelom pozadinom.
Boje na raspolaganju su:

Bezbojna → Rosso
Bezbojna → Blu
Bezbojna → Giallo
Za informacije o bojama dostupnih na lageru, predlažemo da nas kontaktirate

Za uporabu u tekstilnoj i kožarskoj industriji možemo pružiti pigmentne koncentrat paste na bazi otapala ili pigmenta s disperdent u čvrstu fazu koja će se koristiti za primjenu u vodi-based prskanjem ili valjkom.
Proizvodi su prikladni samo za unutarnju upotrebu, vanjski pokazuju kratko trajanje u vremenu, a također ne može biti zaštićen s anti-UV transparentno, jer oni gube sposobnost da promijeni boju.
Kako bi se omogućilo procjenu učinka i za male površine Komplet za ispitivanje proizvoda je dostupna, za informacije molimo ne ustručavajte se kontaktirati nas.
Efekt može biti položen pomoću premaz na:
- Drvo
- Metala (željezo, aluminij, mesing, itd ...)
- Plastika (ABS, ABS-PC, itd ...)
- Staklo
- Verzija primjenjivo za unutarnje zidove

Za više informacija o fenomenu photochromism treba posjetiti sljedeće linkove:
Photochromism
pac.iupac.org
Spiropyran